معرفی وبلاگ
سلام ،‌ خوش آمديد . در اين وبلاگ موضوعات زير مطرح مي شوند : اطلاعات ايران شناسي (معرفي شهرهاي ايران به تفكيك هر استان) - تاريخ ايران - ادبيات ايران زمين - جغرافياي ايران - گالري تصاوير و ... منابع وبلاگ => نرم افزار مرز پر گهر - سايت هاي : نماي ايران ، كتاب اول ، ساجد ، سازمان ميراث فرهنگي استان اصفهان ، پارست ، مؤسسه مطالعات تاريخ معاصر ايران ، گنجور دات نت
لينك دوستان
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 1530852
تعداد نوشته ها : 1100
تعداد نظرات : 27
Rss
طراح قالب

موسسه تبيان - ايران شناسي

Translate
لينك دوستان تبياني
پيج رنك
 

شهرستان‌ارسنجان‌در‌شمال‌خاوري‌استان‌فارس‌واقع‌است.درمنابع‌تاريخي‌و‌قديمي‌نام ارسنجان آمده است. اين‌شهرستان‌از‌شمال به شهرستان بوانات، از غرب به شهرستان مرودشت، از جنوب به درياچه طشك و از شرق به استان يزد محدود است. مسجد جامع عتيق و تپه باستاني تل تيموريان كه در روستاي كوشك واقع شده است به همراه‌ مدرسه سعيديه متعلق به دوران صفويه از جمله بناهاي ديدني و تاريخي شهرستان ارسنجان هستند. قالي بافي و گيوه دوزي از مهم ترين صنايع دستي اهالي ارسنجان و روستاهاي تابعه آن است. قالي ها بيش‌تر توسط زنان و دختران هنرمند اين منطقه بافته مي شوند. گليم و جاجيم هم در برخي از روستاها و نقاط ارسنجان توليد و عرضه مي شود.
مكان هاي ديدني و تاريخي
مسجد جامع عتيق و تپه باستاني تل تيموريان كه در روستاي كوشك واقع شده است به همراه مدرسه سعيديه متعلق به دوران صفويه از جمله بناهاي ديدني و تاريخي شهرستان ارسنجان به شمار مي‌آيند.
كشاورزي و دام داري
شغل اصلي ساكنين ارسنجان كشاورزي و باغ داري است و انواع غلات، حبوبات، چغندر قند و محصولات باغي از مهم ترين محصولات و فرآورده هاي كشاورزي منطقه ارسنجان محسوب مي شود. دام‌داري در اين شهرستان پس از كشاورزي قرار دارد و انواع محصولات لبني و فرآورده هاي دامي از جمله مهم ترين توليدات اين بخش به شمار مي‌آيد.
مشخصات جغرافيايي
شهرستان‌ارسنجان‌در‌شمال‌خاوري‌استان‌فارس‌واقع‌است.اين‌شهرستان‌از‌شمال به شهرستان بوانات، از غرب به شهرستان مرودشت، از جنوب به درياچه طشك و از شرق به استان يزد محدود است. مركز اين شهرستان ارسنجان است كه در طول جغرافيايي 53 درجه و 18 دقيقه و عرض جغرافيايي 29 درجه و 55 دقيقه و بلندي 1638 متر از سطح دريا واقع شده است. مسيرهاي دسترسي از اين منطقه به اطراف را راه ارسنجان - سعادت شهر به طول 23 كيلومتر، راه ارسنجان - آباده طشك به طول 63 كيلومتر و راه ارسنجان - تخت جمشيد تشكيل مي‌دهد. از آن جا كه در سال 1375 شهرستان ارسنجان جزو شهرستان مرودشت محسوب مي شده است، جمعيت شهرستان به طور جداگانه برآورد نگرديده است. مردم اين شهرستان آريايي نژاد، مسلمان و شيعه مذهب بوده و زبان فارسي را با لهجه هاي محلي صحبت مي كنند.

وجه تسميه و پيشينه تاريخي
در منابع تاريخي و قديمي نام منطقه ارسنجان آمده است. در نزهت الاخبار آمده كه بلوك ارسنجان سردسير ميانه خاور و شمال شيراز به مسافت بيست و شش فرسخ، مردمش رعيت پيشه، حاصلش غله و مشتمل بر نهصد خانوار است.

 

مساجد و مدارس مذهبي درشهرستان ارنجستان

مسجد جامع عتيق ارسنجان
مسجد جامع عتيق از آثار به جا مانده از دوره صفويه در شهرستان ارسنجان است. اين مسجد بزرگ، شبستاني بسيار وسيع و محرابي زيبا دارد كه در نوع خود كم نظير است.

مدرسه سعيديه ارسنجان
مدرسه قديمي سعيديه از آثار بسيار ارزنده روزگار صفوي است كه با سبك خاص و فني آن روزگار در ارسنجان بنا شده است. نماي اين مدرسه از سنگ هاي بزرگ تراش ساخته شده است.

 

عمارات و محوطه هاي باستاني درشهرستان ارنجستان

تل تيموريان ارسنجان
تل تيموران در يك كيلومتري غرب روستاي كوشك از توابع ارسنجان، واقع شده است. اين تپه 200 متر طول و 140 متر پهنا دارد. ارتفاع بلندترين نقطه آن شش متر است. شواهد نشان مي ‌دهند كه از 2500 سال پيش از ميلاد تا دوران اسلام، مردگان را دراين محل دفن مي ‌كرده‌اند. در گورهاي پيش از تاريخ اين محل، ظروف سفالي خاكستري يا قرمز با نقوش سياه رنگ و تزيينات مختلف مفرغي از قبيل انگشتر، گردنبند، سنجاق و هم چنين مجسمه‌هاي كوچك سفالي از حيوانات به دست آمده است.

 


X