معرفی وبلاگ
سلام ،‌ خوش آمديد . در اين وبلاگ موضوعات زير مطرح مي شوند : اطلاعات ايران شناسي (معرفي شهرهاي ايران به تفكيك هر استان) - تاريخ ايران - ادبيات ايران زمين - جغرافياي ايران - گالري تصاوير و ... منابع وبلاگ => نرم افزار مرز پر گهر - سايت هاي : نماي ايران ، كتاب اول ، ساجد ، سازمان ميراث فرهنگي استان اصفهان ، پارست ، مؤسسه مطالعات تاريخ معاصر ايران ، گنجور دات نت
لينك دوستان
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 1530070
تعداد نوشته ها : 1100
تعداد نظرات : 27
Rss
طراح قالب

موسسه تبيان - ايران شناسي

Translate
لينك دوستان تبياني
پيج رنك

دلفان (دلفو) از شهرستان هاي وسيع و كوهستاني شمال استان لرستان است كه با وجود دوري از راه هاي تجاري، نظامي و بر كنار بودن از رويدادهاي مهم تاريخي، از قدمت تاريخي كهني برخوردار است. آثار باستاني به دست آمده در اين شهرستان، از مفرغ و نشان دهنده سكونت اقوام «كاسي» در اين نواحي است. شهرستان دلفان از شمال به استان هاي همدان و كرمانشاه، از خاور و جنوب خاوري به شهرستان سلسله، از جنوب به شهرستان هاي خرم آباد و كوهدشت و از باختر به استان كرمانشاه محدود است. مركز شهرستان دلفان از نظر جغرافيايي در 47 درجه و 58 دقيقه درازاي خاوري و 33 درجه و 4 دقيقه پهناي شمالي قرار دارد و ارتفاع آن از سطح دريا 1800 متر است. آب و هواي دلفان نسبتا سرد و نيمه خشك است و مقدار بارندگي سالانه آن به طور متوسط 430 ميلي‌متر است. نورآباد - مركز شهرستان دلفان - در مسير راه اصلي نهاوند ـ هرسين قرار گرفته است كه از اين راه به سوي شمال باختري به درازاي 48 كيلومتر تا هرسين و از آن جا به درازاي 48 كيلومتر تا شهر كرمانشاه فاصله دارد. اقتصاد دلفان بر پايه كشاورزي استوار است و آب لازم براي اين كار از رودها، چشمه ها و كاريزها فراهم مي شود. محصولات كشاورزي اين شهرستان شامل گندم، جو، بنشن، چغندر قند و گياهان علوفه اي است. تپه حمام كه در 25 كيلومتري دلفان و در روستاي يارآباد واقع شده ارتفاع زيادي نداردو مهم‌ ترين محوطه‌ي باستاني اين منطقه به‌شمار مي رود.

 

عمارات و محوطه هاي باستاني درشهرستان دلفان

تپه حمام دلفان
اين تپه كه در 25 كيلومتري دلفان و در روستاي يارآباد واقع شده ارتفاع زيادي ندارد و از قديم به حمام معروف بوده است. در اطراف تپه گورهاي باستاني بسياري وجود دارد كه گويي اهالي روستا و ديگران بيش تر با حفاري غيرمجاز؛ اشياي به دست آمده از طلاي منقوش را به غارت و يغما برده اند. در آن روزگار گويا يكي از آيين هاي رايج تدفين، سكه گذاشتن در دهان مردگان بوده است. بدين گونه اگر در قبري آثار باارزش ديگري يافت نمي شد؛ دست كم سكه‌اي از دهان جمجمه‌‌اي پيدا مي‌شد. يكي از سكه هاي به دست آمده از اين تپه به دوره ساساني تعلق دارد.


X