معرفی وبلاگ
سلام ،‌ خوش آمديد . در اين وبلاگ موضوعات زير مطرح مي شوند : اطلاعات ايران شناسي (معرفي شهرهاي ايران به تفكيك هر استان) - تاريخ ايران - ادبيات ايران زمين - جغرافياي ايران - گالري تصاوير و ... منابع وبلاگ => نرم افزار مرز پر گهر - سايت هاي : نماي ايران ، كتاب اول ، ساجد ، سازمان ميراث فرهنگي استان اصفهان ، پارست ، مؤسسه مطالعات تاريخ معاصر ايران ، گنجور دات نت
لينك دوستان
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 1479672
تعداد نوشته ها : 1100
تعداد نظرات : 27
Rss
طراح قالب

موسسه تبيان - ايران شناسي

Translate
لينك دوستان تبياني
پيج رنك

عمليّات بيت‌المقدس 2 در تاريخ 25/10/66 و با رمز مقدس «يازهرا(س)» در منطقه عمليّاتي شمال سليمانيه و با هدف آزادسازي ارتفاعات غرب شهر ماووت عراق آغاز مي‌شود. نيروي زميني سپاه‌پاسداران به عبور از موانع طبيعي و مصنوعي بسيار سخت از قبيل كوههاي صعب‌العبور پوشيده از برق رودخانه خروشان قلاچولان ميادين متعدد مين، تله‌هاي انفجاري، سنگرهاي كمين و سيمهاي خاردار يورش بي‌امان خود را به موضاع دشمن آغاز مي‌كنند.

 

عرض اين رودخانه 40 متر است كه رزمندگان در برودت بالاي منطقه غرب از ميان آبهاي خروشان آن عبور مي‌كنند. درحالي كه براثر بارندگي شديد، رودخانه قلاچولان طغيان كرده بود و 5/1 متر برف نيز منطقه را سفيدپوش كرده بود. با هجوم رزمندگان اسلام، نيروهاي عراقي مستقر در ارتفاعات مشرف بر شهر ماووت، پس از دادن تلفات زياد و انهدام چندين دستگاه تانك و نفربر، تداد زيادي دستگاههاي مهندسي، 40 دستگاه خودرو، 20 قبضه خمپاره‌انداز، راه فرار را درپيش مي‌گيرند. يگان مهندسي ـ رزمي با توجه به موقعيت كوهستاني منطقه و بالطبع صعب‌العبور بودن آن، در عمليّات نصر 8 براي تدارك رزمندگان جاده‌اي را احداث كرده بود از نيروهاي عمل‌كننده در عمليّات بيت‌المقدس 2 با استفاده از آن جاده، از توان رزمي بالاتري برخوردار مي‌شدند.

قواي اسلام پس از درهم‌كوبيدن تيپهاي 83 و 603 پياده، گردان يكم تيپ 412، يك گردان تانك، يكم تيپ 81، كماندويي لشكر 39 و گردان 53 توپخانه عراق، موضاع آنها را تسخير مي‌كنند كه تعداد زيادي كشته، زخمي و اسير از آنها برجاي‌مي‌ماند. بدين‌ترتيب، دشمن از ارتفاعات غربي مشرف بر شهر ماووت عقب رانده مي‌شود. رزمندگان اسلام با حمله به نيروهاي دشمن در دشت‌جنوبي ماووت و شكستن خطوط دفاعي آنها، تا عمق سه كيلومتري پيشروي و تعدادي از نيروهاي دشمن را كشته و زخمي مي‌كنند و نفرات باقيمانده از دشمن به مناطق اطراف مي‌گريزند. طي تهاجم رزمندگان اسلام در اين دو محور، علاوه بر كشته و زخمي‌شدن 1500 نفر و اسارت 550 تن از جمله 30 افسر و 100 درجه‌دار دشمن، 29 ارتفاع، 5 روستا و 110 كيلومتر مربع از سرزمينهاي عراق آزاد مي‌شود. با روشنايي هوا،‌اهداف از پيش تعيين شده در اين عمليّات، حاصل مي‌شود و سربازان شكست‌خوردة عراق چشم اميد خود را به آسمان مي‌دوزند تا با كمك نيروي هوايي مانع پيروزي قواي اسلام شوند، امّا بارش برف مانع پرواز هر هواپيمايي مي‌شود. ر

زمندگان اسلام پس از دفع هر نوع تحركي از سوي دشمن، به تثبيت موقعيت خود مي‌پردازند. با وارد شدن نيروهاي كمكي به منطقه، مقدمة هجوم دوباره فراهم مي‌آيد. مرحله‌دوّم عمليّات دومين مرحلة اين عمليّات در تاريخ 27/10/66 و در شرايط سخت سرما و يخبندان منطقه به مرحلة اجرا درمي‌آيد و در ساعات اوليه، تيپ 1 كماندويي از سپاه يكم، تيپ 3 نيروي مخصوص گارد رياست جمهوري و گردان كماندويي از لشكر 41 عراق مورد تهاجم سخت قرار مي‌گيرند و ضربات جبران ناپذيري بر آنها وارد مي‌آيد. در اين مرحله درة مهم قاميش همراه با ارتفاعات 1100، 1155، 1286، 1837 و 1787 آزاد مي‌شوند و علاو بر 2000 كشته و زخمي، 200 تن ديگر به اسارت رزمندگان در‌مي‌آيند كه بدين ترتيب از ابتداي عمليّات، تلفات ارتش عراق به 3500 كشته و زخمي و تعداد اسرا به 750 تن مي‌رسد. مرحله‌ سوّم رزمندگان نيروي زميني سپاه پاسداران پس از پاتكهاي عراق در مرحله دوّم اين عمليّات در شرايط سخت سرما و يخبندان منطقه با قلبي مملو از عشق و اراده‌اي پولادين از رودخانة عريض و خروشان ذاب‌الصغير و ديگر موانع مي‌گذرند و بر دشمن يورش مي‌برند و طي نبردي بي‌امان بيش از 500 تن از نيروهاي دشمن را كشته يا زخمي مي‌كنند و تعداد 150 نفر از آنها را به اسارت درمي‌آورند. طي اين حمله، قلة 1775 از ارتفاعات ويسي، و يال ارتباطي و قله ارتباطي ويولان به ويسي آزاد مي‌شوند. شهر قلعه‌ديزة عراق به همراه روستاهاي گناو، عسياوي و كنگاوي در ديد مستقيم رزمندگان و جادة اصلي پاسگاه گناو به قلعه‌ديزه در تيررس آنها واقع مي‌شود.

همچنين چند روستا و ارتفاع مهم كركوك (مرتفع‌ترين قلة منطقه) به تصرف رزمندگان در مي‌آيند و نيز رزمندگان موفق مي‌شوند مقادير قابل توجهي جنگ‌افزار و وسايل تداركاتي و نظامي را به غنيمت بگيرند و بخش زيادي از آنها را منهدم سازند. دشمن شكست خورده به خاطر شرايط نامساعد جوّي موفق نمي‌شود از نيروي هوايي خود استفاده كند و تنها اميد و اتكايش به نيروهاي پياده است كه با جمع‌آوري نيروهاي پراكنده، چند پاتك پياپي را به اجرا در مي‌آورد. تمام پاتكهاي دشمن با مقابله و عكس‌العمل ضد‌پاتك رزمندگان دفع شده و دشمن پس از دريافت ضربات سخت، به عقب رانده مي‌شود. درحالي كه نيروهاي عراق به خاطر تحمل تلفات و خسارات متعدد، ناتوان و فرسوده است و فرصت هرگونه تعرض و تصميم‌گيري از آنها سلب‌شده‌است، راديو بغداد دم از پيروزي مي‌زند و به نيروهاي عراقي كه تا عمق 40 كيلومتري خاك خود عقب نشسته‌اند درود مي‌فرستد. اين تمجيدها و تحسينها، نمي‌تواند روحيه از دست‌رفته سربازان وحشت‌زدة عراق را بازگداند.

نتايج عمليّات مناطق آزاد‌شده: آزادسازي بيش از 40 ارتفاع از جمله ارتفاعات اورال، گلاله، هرمدان، بين دورا، شيخ محمّد و يولان. آزادي چندين روستاي منطقه. يگانهاي منهدم‌شدة دشمن: تيپهاي 83 و 603 پياده. تيپ 81. تيپ 1 كماندويي از سپاه اول. تيپ 3 نيروي مخصوص گارد رياست جمهوري. گردانهاي كماندويي لشكر 41. گردان كماندويي لشكر 39. گردان 53 توپخانه. يك گردان تانك. گردان 1 از تيپ 412. تجهيزات منهدم شدة دشمن: دهها دستگاه تانك و نفربر. دهها قبضه خمپاره‌انداز و ضدهوايي. دهها دستگاه خودرو نظامي و مهندسي. غنايم: 15 دستگاه تانك و نفربر. 76 قبضه خمپاره‌انداز. 17 قبضه توپ ضدهوايي. 75 دستگاه خودرو. تعداد زيادي انواع دستگاههاي مخابراتي. مقدار زيادي انواع سلاح سبك و مهمات. تعداد كشته و زخمي دشمن: بيش از 4500 نفر. تعداد اسرا: 900 نفر.

عمليّات ظفر 1 در تاريخ 27/6/66، در عمق 200 كيلومتري خاك عراق (استان دهوك و سليمانيه) با هدف انهدام مراكز نظامي رژيم بعثي عراق به اجرا درمي‌آيد.
رزمندگان تحت امر قرارگاه رمضان با حمله به شهرهاي كاني‌ماسي و اطراف باتوفه و زاخو موفق مي‌شوند شهر كاني‌ماسي را آزاد‌كنند و مركز گردان نيروهاي بعث را از تيپ بيگاوة لشكر 38 به تصرف درآورند و با هجوم به سه مركز گردان نيروهاي عراق در جادۀ اصلي، ضربات سختي به آنها وارد‌آورند. رزمندگان در ادامة عمليّات، شش كيلومتر از جادة منتهي به شهر كاني‌ماسي را به كنترل خود درآورده و 60 پايگاه دشمن را به آتش مي‌كشند و علاوه بر كشته يا زخمي‌كردن 500 نفر از نيروهاي آنها، تعدادي را به اسارت درمي‌آورند.


در جريان يك تهاجم ديگر به پايگاههاي دشمن در ارتفاعات گيله‌زرد واقع در استان سليمانيه، كليه پايگاههاي منطقه آزاد و مقر گردان 19 خفيفه عراق به‌طور كامل منهدم مي‌شوند. در اين يورش نيز تعداد ديگري از دشمن كشته و زخمي‌شده و مقدار قابل توجهي از جنگ‌افزار و ادوات زرهي آنها به آتش كشيده مي‌شود.
رزمندگان تحت امر قرارگاه رمضان پس از شكست دشمن در اين منطقه، به پاكسازي شهر كاني‌ماسي و جاده‌هاي منتهي به آن مي‌پردازند و با به اسارت درآوردن باقيماندۀ دشمن، منطقه‌اي به وسعت 30 كيلومتر را تحت كنترل خود در مي‌آورند.
رزمندگان، در شب دوم عمليّات، مرحلۀ دوّم حمله را با يورش به قرارگاهها، پلها و محلهاي استقرار دشمن در عمق 200 كيلومتري خاك عراق (استان دهوك) آغاز مي‌كنند.
قواي اسلام در تداوم مرحلة دوم عمليّات، 35 كيلومتر از جادة كاني‌ماسي باتوفه را از چنگ دشمن خارج مي‌كنند و با وارد آوردن ضربات پياپي به آنها در قسمتي از جادة شهر باتوفه ـ زاخو استقرار مي‌يابند. دشمن در تنگه زريزه ضرباتي را از سوي رزمندگان دريافت مي‌دارد و متحمل تلفات و خسارات سنگين مي‌شود.
نيروهاي بعثي، باي بازپس‌گيري مناطق از كف داده با پشتيباني تعداد زيادي تانك، هواپيما، هلي‌كوپتر و بهره‌گيري از نيروهاي ويژه وارد عمل مي‌شوند كه با مقابلة شديد رزمندگان اسلام، تعداد زيادي كشته، زخمي و يا اسير برجاي مي‌گذارند.
در دفع پاتكهاي دشمن، علاوه بر انهدام 30 دستگاه خودرو و چندين دستگاه تانك و نفربر به تيپ بيگاوه از لشكر 38 عراق ضربات سنگيني وارد مي‌شود و دود حاصل از انهدام جنگ‌افزارهاي سنگين و ادوات زرهي فضاي منطقه را مي‌پوشاند.
نتايج عمليّات
تأسيسات و مراكز منهدم‌شده دشمن:
60 پايگاه حفاظتي در اطرافت كاني‌ماسي و محورهاي مو‌اصلاتي باتوفه و زاخو.
مراكز استقرار گردانهاي تيپ بيگاوه.
پايگاههاي حفاظتي دشمن در منطقه گيله‌زردۀ سليمانيه.
مقر گردان 19 خفيفه.
تجهيزات منهدم‌شدة دشمن:
دهها دستگاه تانك و نفربر.
تعدادي خودرو.
انواع سلاح سبك و نيمه‌سنگين.
چندين انبار مهمات.
تعداد كشته و زخمي دشمن:
1000 نفر.
تعداد اسرا:
500 نفر.
منبع:كارنامه توصيفي عمليات هشت سال دفاع مقدس/علي سميعي/ نمايندگي ولي فقيه درنيروي زميني سپاه پاسداران انقلاب اسلامي/تهران/1376

عمليّات ظفر4 در تاريخ 28/8/66، با رمز مبارك «يا‌رسول‌الله(ص)» به تلافي شرارتهاي رژيم عراق در بمباران مناطق غيرنظامي بويژه بيمارستان شهر دهوك و با هدف انهدام تأسيسات اقتصادي و نظامي دشمن در منطقه عمليّاتي استان دهوك آغاز مي‌شود.


رزمندگان تحت امر قرارگاه رمضان، متشكل از تكاوران گردان ويژه شهادت و مبارزين حزب دمكرات كردستان و پشتيباني آتشباري پرحجم در عمق 250 كيلومتري خاك عراق به مواضع نيروهاي بعث يورش مي‌برند و مقر تيپ 119 پيادة مستقر در شهر دهوك كه حفاظت و هدايت پايگاههاي اطراف شهر را به عهده داشت، پس از كشته و زخمي ‌كردن 300 نفر از دشمن به كلي منهدم مي‌كنند. رزمندگان پس از ورود به شهر دهوك ساختمان پليس و مركز مخابرات آن را به ميزان 40 درصد منهدم مي‌كنند. چهار كارخانه نيز كه مايحتاج بعثيان را تأمين مي‌كردند، دچار خسارات عمده مي‌شوند. در جريان اين عمليّات تأسيسات انتقال برق در 6 كيلومتري شمال غربي شهر و يك پارك موتوري دشمن هدف قرار مي‌گيرد و به آتش كشيده مي‌شود. رزمندگان با مسدود كردن جاده ترانزيتي دهوك به تركيه (به مدت 9 ساعت) كاميونهاي حامل سوخت را به آتش مي‌كشند. با ادامه عمليّات، مركز گردان حفاظت جادة بغداد ـ تركيه گلوله‌باران و بر اثر آن ده پايگاه منهدم مي‌شود و 70 تن به هلاكت مي‌رسند. مراكز اقتصادي شهر سهيل نيز از حملات رزمندگان مصون نمي‌دانند و متحمل خسارات زيادي مي‌شوند.

نتايج عمليّات
انهدام مقر تيپ 119 پياده عراق مستقر در دهوك.
انهدام تأسيسات انتقال برق سدّ دهوك به ميزان 60 درصد.
انهدام 10 پايگاه حفاظتي جادۀ بغداد ـ تركيه.
انهدام مركز پست و تلگراف، يك پمپ بنزين، مقر پليس و مخابرات به ميزان 40 درصد.
مسدود كردن موقت جاده ترانزيتي عراق ـ تركيه.
تعداد كشته و زخمي دشمن:
بيش از 400 نفر.

عمليّات ظفر4 در تاريخ 28/8/66، با رمز مبارك «يا‌رسول‌الله(ص)» به تلافي شرارتهاي رژيم عراق در بمباران مناطق غيرنظامي بويژه بيمارستان شهر دهوك و با هدف انهدام تأسيسات اقتصادي و نظامي دشمن در منطقه عمليّاتي استان دهوك آغاز مي‌شود.


رزمندگان تحت امر قرارگاه رمضان، متشكل از تكاوران گردان ويژه شهادت و مبارزين حزب دمكرات كردستان و پشتيباني آتشباري پرحجم در عمق 250 كيلومتري خاك عراق به مواضع نيروهاي بعث يورش مي‌برند و مقر تيپ 119 پيادة مستقر در شهر دهوك كه حفاظت و هدايت پايگاههاي اطراف شهر را به عهده داشت، پس از كشته و زخمي ‌كردن 300 نفر از دشمن به كلي منهدم مي‌كنند. رزمندگان پس از ورود به شهر دهوك ساختمان پليس و مركز مخابرات آن را به ميزان 40 درصد منهدم مي‌كنند. چهار كارخانه نيز كه مايحتاج بعثيان را تأمين مي‌كردند، دچار خسارات عمده مي‌شوند. در جريان اين عمليّات تأسيسات انتقال برق در 6 كيلومتري شمال غربي شهر و يك پارك موتوري دشمن هدف قرار مي‌گيرد و به آتش كشيده مي‌شود. رزمندگان با مسدود كردن جاده ترانزيتي دهوك به تركيه (به مدت 9 ساعت) كاميونهاي حامل سوخت را به آتش مي‌كشند. با ادامه عمليّات، مركز گردان حفاظت جادة بغداد ـ تركيه گلوله‌باران و بر اثر آن ده پايگاه منهدم مي‌شود و 70 تن به هلاكت مي‌رسند. مراكز اقتصادي شهر سهيل نيز از حملات رزمندگان مصون نمي‌دانند و متحمل خسارات زيادي مي‌شوند.

نتايج عمليّات
انهدام مقر تيپ 119 پياده عراق مستقر در دهوك.
انهدام تأسيسات انتقال برق سدّ دهوك به ميزان 60 درصد.
انهدام 10 پايگاه حفاظتي جادۀ بغداد ـ تركيه.
انهدام مركز پست و تلگراف، يك پمپ بنزين، مقر پليس و مخابرات به ميزان 40 درصد.
مسدود كردن موقت جاده ترانزيتي عراق ـ تركيه.
تعداد كشته و زخمي دشمن:
بيش از 400 نفر.

عمليّات ظفر 2 در تاريخ 12/7/66، با رمز مبارك «لبيك‌يا‌حسين(ع)» در منطقة عمليّاتي شهر كفري از استان كركوك، بمنظور پاسخگويي به شرارتهاي رژيم بعث در بمباران شيميايي و ويران ساختن روستاهاي كردنشين استانهاي شمالي عراق و نيز با هدف انهدام تأسيسات نظامي و اقتصادي عراق آغاز مي‌شود.


رزمندگان تحت امر قرارگاه رمضان، متشكل از نيروي زميني سپاه پاسداران انقلاب اسلامي ايران و لشكر 9 بدر مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق، در نخستين ساعات عمليّات، سلسله ارتفاعات مهم" كفري داغ "را پس از انهدام نيروهاي دشمن تحت كنترل در تصرف خود در مي‌آورند.
رزمندگان لشكر 9 بدر با يك مانور پرتحرك، پس از وارد آوردن تلفات و خسارات سنگين، قرارگاههاي دشمن را به تصرّف درمي‌آورند و مقدار قابل توجهي از وسايل جنگي را به غنيمت مي‌گيرند كه بدين ترتيب مقدمة انهدام تأسيسات شهر كفري را فراهم مي‌كنند.
دشمن، پس از متحمل شدن 300 كشته و زخمي مذبوحانه تلاش مي‌كند تا از ادامة پيشروي قواي اسلام جلوگيري به عمل آورد كه با حملة نيروهاي اسلام، اين تلاشها ناكام مي‌ماند و پايگاههاي پليس و دژباني اطراف شهر كفري نيز به كنترل مجاهدين مسلمان درمي‌آيند.
رزمندگان اسلام در ادامة عمليّات، محورهاي مهّم كفري ـ بغداد و كركوك ـ خانقين ـ تكريك را به كنترل كامل خود درمي‌اورند كه زمينة ورود آنها به شهر فراهم مي‌شود. با در هم كوبيدن نيروهاي باقيمانده دشمن، تأسيسات نظامي و اقتصادي شهر، از جمله ساختمان سازمان امنيت، ساختمان حزب بعث عراق و نيروگاه برق به آتش كشيده مي‌شوند و ساختمان فرمانداري پس از نبردي تن به تن منهدم مي‌شود و فرماندار اين شهر نيز به هلاكت مي‌رسد. با تداوم عمليّات و پاكسازي مراكز مهم شهر، تعدادي از نيروهاي نظامي و امنيتي شهر كشته و مجروح مي‌شوند و تعدادي نيز از مهلكه مي‌گريزند.

نتايج عمليّات
تأسيسات منهدم‌شده دشمن:
كلية پايگاههاي دشمن در ارتفاعات كفري داغ.
ساختمان سازمان امنيت، فرمانداري، حزب بعث، شهرداري، پست و تلگراف، شعبه بانك رافدين، نيروگاه برق، يك كارخانه، پادگان نيروي جيش‌الشعبي و پمپ بنزين شهر كفري عراق.
تجهيزات منهدم‌شدة دشمن:
دهها دستگاه تانك و نفربر.
تعدادي خودرو نظامي.
دهها قبضه سلاح نيمه‌سنگين.
تعداد كشته و زخمي دشمن:
بيش از 500 نفر.
غنايم:
تعداد زيادي سلاح سبك و نيمه‌سنگين.

عمليّات ظفر 3 در تاريخ 25/8/66 با رمز مبارك «يارسول‌الله(ص)» در منطقۀ دربنديخان واقع در جنوب استان سليمانيه و بخش سنگاو از استان كركوك و با هدف انهدام تأسيسات نظامي و اقتصادي دشمن آغاز مي‌شود.رزمندگان تحت امر قرارگاه رمضان، متشكل از تيپ 75 ظفر نيروز زميني سپاه پاسداران و پيشمرگان مبارز كُرد (شاخة سليمانيه)، با حمله به مواضع دشمن، تعدادي از آنها را كشته و زخمي مي‌كنند.


رزمندگان اسلام در يك يورش بي‌امان تأسيسات نيروگاه سد دربنديخان را به تصرف درمي‌آورند و با انهدام 70 درصد از تأسيسات اين سد، بخش وسيعي از عراق را در خاموشي فرو مي‌برند. با تداوم عمليّات، كنترل كامل جادة اصلي سليمانيه ـ بغداد در منطقۀ باني خلال به دست توانمند قواي اسلام مي‌افتد. مقرّ فرماندهي و واحد توپخانۀ لشكر 36 از سپاه يكم واقع در 70 كيلومتري جنوب شهر سليمانيه و غرب جادة سليمانيه ـ بغداد بطور كامل منهدم مي‌شود. همچنين در اين تهاجم چندين دستگاه تانك از يگان زرهي و چندين خودرو نظامي در پارك موتوري اين لشكر به آتش كشيده مي‌شود. با اجراي آتش پرحجم روز مركز لجستيكي و پشتيباني اين لشكر، خسارات جبران‌ناپذيري به دشمن وارد مي‌شود.
همزمان با عمليّات ظفر 3، پادگان بردشت، هدف گلوله‌هاي توپ قرار مي‌گيرد و منهدم مي‌شود. اين پادگان محل استقرار و سازماندهي نيروهاي جيش‌الشّعبي عراق و در حدفاصل سيدصادق ـ كاني يانكه و 30 كيلومتري شهر دربنديخان واقع است. اين پادگان وظيفه سركوب مردم مستضعف كُرد منطقه را برعهده داشت كه با انفجارهاي مهيب، تمام تجهيزات و امكانات آن به خاكستر تبديل مي‌شود.
نيروهاي اسلام در ادامة عمليّات ظفر3، مواضع دشمن را در بخش سنگاو مورد حمله قرارمي‌دهند و پس از فشار گازانبري، آنها را محاصره مي‌كنند. يك ستون از نيروهاي دشمن را كه قصد كمك به نبروهاي محاصره شده را داشتۀ مورد هدف واقع و تلفات و خسارات سختي به آنها وارد مي‌سازند.

نتايج عمليّات
پايگاهها و تأسيسات منهدم شدۀ دشمن:
انهدام مركز پشتيباني و مقر فرماندهي لشكر 36 پياده.
انهدام تأسيسات نيروگاه سد دربنديخان.
انهدام 12 پايگاه حفاظتي دشمن در اطراف دربنديخان.
كنترل موقت جادة سليمانيه ـ بغداد در منطقه باني خلال.
تجهيزات منهدم شدۀ دشمن:
يك فروند هلي‌كوپتر.
105 دستگاه انواع خودرو نظامي.
چندين دستگاه تانك و نفربر.
تعداد كشته و زخمي دشمن:
بيش از 700 نفر.
تعداد اسرا:
50 نفر.
غنايم:
مقدار زيادي سلاح سبك و نيمه سنگين و مهمات مربوطه.

X