معرفی وبلاگ
سلام ،‌ خوش آمديد . در اين وبلاگ موضوعات زير مطرح مي شوند : اطلاعات ايران شناسي (معرفي شهرهاي ايران به تفكيك هر استان) - تاريخ ايران - ادبيات ايران زمين - جغرافياي ايران - گالري تصاوير و ... منابع وبلاگ => نرم افزار مرز پر گهر - سايت هاي : نماي ايران ، كتاب اول ، ساجد ، سازمان ميراث فرهنگي استان اصفهان ، پارست ، مؤسسه مطالعات تاريخ معاصر ايران ، گنجور دات نت
لينك دوستان
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 1478221
تعداد نوشته ها : 1100
تعداد نظرات : 27
Rss
طراح قالب

موسسه تبيان - ايران شناسي

Translate
لينك دوستان تبياني
پيج رنك

به محدوده اي از منابع طبيعي كشور اعم جنگل ، مرتع ، دشت ، آب و كوهستان اطلاق مي شود كه از لحاظ ضرورت حفظ و تكثير نسل جانوران وحشي يا حفظ و يا احيا رستينها و وضع طبيعي آن داراي اهميت خاصي بوده و تحت حفاظت قرار مي گيرد

فلات ايران يكي از زيستگاههاي كهن انسان و يكي از تمدن هاي باستاني جهان است كه آثار تاريخي فراوان از دوران گذشته در گوشه و كنار آن باقي مانده است . اين فلات محل عبور و مرور و هجوم زندگي اقوام مختلف بوده و خصوصيت هاي جسماني آسيايي و آفريقايي و اروپايي در افراد ايراني و تكلم آنها به زبان ها و لهجه هاي گوناگون نشانه كثرت اختلاط مردم اين سرزمين است . مركز آمار ايراني در تحقيقي مفصل ، برآورد جمعيت جاري كشور را براي سالهاي 1380 تا 1384 منتشر نموده است . در اين بررسي ، جمعيت شهرها ، شهرستانها و استانهاي كشور براساس تقسيمات كشوري سال 1380 تخمين زده شده است . بر اين اساس جمعيت كشور طي سالهاي 1380 تا 1384 به ترتيب 64،528،159نفر / 65،540،239نفر / 67،477،500 نفر/ و 68،467،440 نفر برآورد گرديده است .
نژاد مردم ايران از درهم آميختن آريايي ها و اقوام مختلف به وجود آمده كه عبارتند از : فارس 51% ، آذري 24% ، گيلكي و مازندراني 8% ، كرد 7% ، عرب 3% ، لر 2% ، بلوچ 2% .
دين 99/6% مردم ايرام اسلام است ( 93/9% شيعه و 5/7% سني ) در ميان پيروان ساير اديان و مسيحيان با 13% و زرتشتيان با 0/05%بيشترين جمعيت رابه خود اختصاص داده اند . زبان رسمي و خط رايج در ايران فارسي است . غير از فارسي ، زبان هاي ديگر مانند : تركي – كردي – عربي – و بلوچي نيز در نقاط مختلف كشور تكلم مي شود .

علي رغم پيدايش شيوه هاي مصرف و الگوهاي نوين زندگي مدرن و از ميان رفتن تدريجي برخي صنايع بومي و قديمي ، كه ديگر نياز چنداني به استفاده از آنها احساس نمي شوند ، هنوز هم برخي از صنايع دستي ايران به حيات خود ادامه مي دهند و طرفداران خاص خود را دارند . علاوه بر صنايعي چون قالي بافي ،گليم بافي و جاجيم بافي كه بخش عمده از توليدات صنايع دستي ايران را به خود اختصاص مي دهند ، هنوز هم حرير بافي در اصفهان ، يزد وكاشان ، ترمه بافي و تهيه شال هاي ابريشمي در كرمان و عبا بافي در مهران و نايين ديده مي شود . در برخي از مناطق روستايي ، گيوه دوزي ، پشم ريسي ، نمد بافي ،سبد بافي ،چوموش دوزي (چارق دوزي ) پتو بافي ، پارچه بافي ، حصير بافي ، زيلو بافي هنوز هم رايج است . از ديگر صنايع دستي مي توان از قلم زني روي مس و برنج ، خراطي ، منبت كاري و معرق كاري روي چوب ، سفالگري ، خاتم سازي ، چاپ باتيك ، چرم سازي ، سراميك و سفال سازي ، كاشي سازي نام برد به علاوه طلا سازي هنوز هم در بيشتر نقاط ايران به صورت دستي انجام مي شود و در كنار آن نقره سازي هم ديده مي شود . بلور سازي ، شيشه گري و تراش و نقاشي روي شيشه هم در برخي نقاط شهري و از جمله تهران رواج دارد.

به محدوده اي از منابع طبيعي كشور اعم از جنگل ، مرتع ، بيشه هاي طبيعي ، اراضي جنگلي ،دشت، آب و كوهستان اطلاق مي شود كه نمايانگر نمونه هاي برجسته اي از مظاهر طبيعي ايران باشد و به منظور حفظ هميشگي وضع زندگي و طبيعي آن و همچنين ايجاد محيط مناسب براي تكثير و پرورش جانوران وحشي و رشد رستينها در شرايط كاملا طبيعي تحت حفاظت قرار مي گيرند

عبارتند از پديده هاي نمونه و نادر گياهي ، حيواني ، اشكال يا مناظركم نظير و كيفيات ويژه طبيعي زمين  يا درختان كهنسال تاريخي ، كه با منظور داشتن محدوده متناسبي تحت حفاظت قرار مي گيرد .

X